Identifiera med våra genetiska speglar

Människor som inte är adopterade glömmer lätt att biologi spelar roll – att se vår biologi speglad runt oss, grundar oss i bildandet av vår identitet och vår självkänsla.

I detta korta föredrag från vår videoserie, Jag älskar Bens kommentarer om att titta in i sitt barns ögon och se sig själv reflekteras för första gången och vilken inverkan det hade på honom. Jag kan verkligen relatera till detta också eftersom det var inte förrän jag fick mina egna barn som jag kände en djupare känsla av trygghet inom mig själv – en känsla av tillhörighet som jag aldrig hade haft tidigare.

Klicka på bilden av Ben för att se hans video.

Benjamin

Resurser som talar om betydelsen av genetiska speglar:

Tankar till adoptivföräldrar
Fri som en fågel

Video: Genetisk spegling – vad det är, hur det påverkar adopterade människor och vad du kan göra åt det (av colombianska utlandsadopterade Jeanette Yoffe)

Du kan följa Ben @ Insta på den_tysta_adopterade

Lämna ett svarAvbryt svar

Svenska
%%sidfot%%