kära mamma och pappa

förbi Jen Etherington, född som First Nations-kanadensare och adopterad till en australisk familj

Kära mamma och pappa,

Det har gått 34 år sedan du lämnade denna planet . Hur jag önskade hela mitt liv att jag kunde ha träffat dig. Jag är inte säker på när sista gången du träffade mig var. Jag är säker på att du inte trodde att det var sista gången du någonsin skulle få träffa mig. Jag vet att ni visste var jag hamnade. Jag vet att pappa kände min pappa som adopterade mig.

Kerry och Steve (mamma och pappa) är två av de mest fantastiska människor du någonsin kan träffa. De är, tror jag precis som ni, älskade av i stort sett alla de möter. Jag fick en lillebror av Kerry och Steve när jag var tre år gammal. Han heter Josh och vi kom så bra överens när vi var barn. Vi hade väldigt få slagsmål. Jag tycker om att tycka att det är en fantastisk kombination av våra personligheter och att den är uppfostrad av Kerry och Steve.

Du kommer att bli glad att veta att jag hade en fantastisk barndom. När jag var 7 fick vi en annan lillebror som hette Brody. BroBro och jag var mer lika eftersom vi båda är mer sociala och extroverta. Josh, Brody och jag kom väldigt bra överens. Kerry och Steve uppfostrade oss med stora värderingar. Vi uppfostrades och flyttade nära Theravadas meditationscenter på Australiens östkust. Jag träffade några underbarn där som jag anser vara kusiner. Jag tänkte att om jag blev adopterad fick jag adoptera min egen familj också.

Jag hade några svårigheter i barndomen, inklusive skoningslös mobbning för rasism samt objektifiering. Det var alltid av ett barn som heter "Johnno" oavsett vart jag gick . Jag hade turen att ha starka vänner runt mig som hjälpte mig att inte låta det förstöra min personlighet.

Vi växte upp med nästan varje semester med hela familjen eftersom det var viktigt för dem att ha mycket tid med familjen. Vi åkte på underbara semester och campade, bodde på husvagnsparker vid stranden, gick på milstolpeutställningar som expo 88 med familjen och bodde i ett härligt hus. Vi kom till Kanada för många helgdagar eftersom Steves mamma bodde i Victoria. Jag vet att Kerrys dröm för mig var att träffa dig när jag var redo. Jag vet att hon var knäckt när hon hörde nyheten om att du dog. Jag var förvirrad. Jag visste att jag var adopterad hela tiden eftersom jag såg annorlunda ut än Kerry, Steve, Josh och Brody. När jag fick frågan om jag ville gå på din begravning var jag 9 år och inte säker på hur jag skulle bearbeta det och ångrar nu att jag inte kom dit.

Jag hade en ganska bra skolupplevelse förutom mobbning och sexuella övergrepp. Jag får höra att jag är smart som pappa. Jag anstränger mig sällan för att använda intelligensen. Jag är inte säker på om det är självbevarelsedrift att inte sticka ut mer än jag gör.

Det var en tredje person som uppfostrade mig och hon var fantastisk. Hon var min faster, Nanette. Jag älskade henne så mycket och hon var en otrolig person. Redan innan nummerpresentation på telefoner visste jag alltid när hon ringde. Nanette gav mig också bort på mitt bröllop. Mitt bröllop var för 20 år sedan för två dagar sedan. Mannen jag gifte mig med var ingen trevlig person. Jag hade mycket övergrepp från honom. Vi separerade som tur var 10 år efter att vi träffades. Jag hade inga barn och jag hade terapi i 12 månader för det. Jag kämpade för att vara ok med om jag någonsin skulle få barn. Jag kan inte föreställa mig hur det var för dig att förlora mig och jag var så orolig att jag skulle återuppleva den upplevelsen och hur det var för dig.

Jag är inte säker på var min empati kommer ifrån men det är en välsignelse och en förbannelse. Jag fick två missfall och bara det andra hörde jag hjärtslag. Detta är en bild på mig igår på jobbet. De hade harmonisdag och de satte upp vår totem.

Jag har så mycket att jag ville fråga dig och berätta. Jag älskar dig mamma och pappa. Jag har en underbar familj nu – min mamma och pappa (Kerry och Steve), mina bröder, mina syskonbarn och min partner James. Min moster gick tyvärr bort men jag är så tacksam att jag fick tid med henne.

Läs Jens tidigare blogg: Pengar tar aldrig igen det jag har förlorat som First Nations-kanadensare

Resurs

Första nationerna i Kanada

Över 200 stulna First Nations-barn hittades i kanadensisk omärkt grav

The Stolen Generations – Kanada och Australien: arvet efter assimilering

Lämna ett svarAvbryt svar

Svenska
%%sidfot%%