Att lära sig att sörja som ett barn

förbi Paul Brian Tovey, en brittisk inhemsk adopterad och begåvad artist, adopterad förespråkare, skapare av 2022 Global Anon Adoptee Survey

Jag fyllde i nyanserna av en annan linjebild igår av "Dogpache" som dansar med två Dogohawks och märkte senare inflammation som kom genom min kropp och armar ...

Jag gör flera upprepningar av bilder och de ger ofta en djup vandring av adopterade känslor .. I mitt fall är ett kärntrauma att misshandla och använda barn efter adoptionen ..

Långsamt ekar bildervandringen mina känslor och visar också nya vinklar och prismor som jag använder för att lösa smärta.. I min typ av terapi kan jag göra när som helst nu, eftersom jag är pensionerad, är jag tränad att tillåta känslorna att vara vad de vill bli.

Så mina armar gick upp i luften och in i klorna och då kom bilder på min födelsemamma in i mitt sinne..Jag kände mig som ett barn som kliade sig i ansiktet. Och det gjorde jag i mina "image-sfärer" och i luften .. Jag är ganska rationell, galen, och allt är bra .. Jag har ett välutvecklat kreativt sinne ..

Födelsemamma lämnade mig vid 3 och det kärnområdet är omgivet av senare missbruk av min kropp .. Hon kände personen hon lämnade mig med så långt tillbaka som 1940 när födelsemamma var 7 år .. Hur som helst, jag kände de smärtsamma känslorna, men ett annat prisma återvände av en fast mun .. Dämpade språk. Var säker … SÄG INGENTING……Tryck på att tala dock..

Äntligen bröt smärtan ut ur mitt yl-mun-barn-hål i lösande skrik som var som ett spökebarn som ylade efter mamma ... Det är bara ytterligare ett prisma i det massiva fragmenteringsfältet av tidig barndom som läker för mig .. Hur löser det sig. ? Genom att vara och bli sig själv .. Genom att äntligen tillåta vara, att vara inuti vara som sig själv .. Att sörja som det barnet delar ... Det är sanning fördröjt förvisso men kan terapeutiskt återupplevas ....

Gör det ont ? När det är i stadierna av inflammationer ja... Du slår vad om, för kroppen döljer en gammal "lögn" från det tidiga sinnet som ändå försökte skydda mig från fasan..Jag behöver inget skydd nu (stackars autohjärna) i själva verket behöver jag vara hela mig .. Hålls som mig av mig .. Det är allt ..Nu är jag äntligen gammal nog att vara ung igen och känna saker från mitt olika förflutna eftersom jag har utvecklat en hjärna som kan hålla allt ..Det är en långsam väg tillbaka till känsla-anknytning och den formen av inre integritet. Jag noterar att det är nödvändigt att släppa ut sorgen av: "Vem borde ha varit där och inte var där" ...

Det är poängen med att reducera det otillfredsställda behovet (av mamma) till lösbar sorg och gråt..."Mammaeeeeee"... "Howlllll".. Jag har varit på en långsam väg mot att acceptera det som hände, men det som hände var under många år med smärta. .. Det är därför jag fortfarande blir vän med monster i konst och får dem att gråta och landskap också att yla ..

OWWWWWLLLL OWWWWOOOOOO…. Jag älskar tjut som befriar min tidiga primala själ som var kedjad till dissociativa känslomässiga fängelser..Jag har lärt mig att sörja som ett barn som stoppades från att sörja... Jag är här i mig själv ... jag har kommit .. Jag är hemma i min hud bättre och det är sorgligt på ett mer positivt sätt bara för att tragedi är ..  

Lämna ett svarAvbryt svar

Svenska
%%sidfot%%