Integrering av delarna i adoption

förbi Bina Mirjam de Boer, adopterad från Indien till Nederländerna, adoptionscoach på Bina Coaching. Bina skrev detta och delade det ursprungligen på Bina Coaching.

"En adopterad tonåring sa en gång till mig: "Jag känner att det finns två tonåringar. Jag som föddes men inte levde. Och jag som inte föddes utan levde det liv jag har idag.” Utan att förstå uttryckte hon splittringen i jaget som så många adopterade gör för att överleva...." – Betty Jean Lifton, förespråkare för författare, adopterad och adoptionsreform.

Många adopterade blir någon gång i livet medvetna om att den de är i nuet inte är samma person som den de var förr. Ofta har adopterade inte kunnat bygga upp en identitet eller leva vidare innan de blivit separerade.

På grund av avgivande delas de flesta adopterade upp i delar och lever så här för att överleva. För att kunna göra detta blir de alienerade från sitt ursprungliga jag och lämnar sin kropp. Dessutom har deras ursprungliga identitet gått förlorad eller raderats genom adoption.

Detta gör att adopterade upplever en känsla av intensiv tomhet eller till och med en längtan efter döden. De blir medvetna om att det ursprungliga jaget som föddes inte har levt och att den nuvarande överlevnadsdelen som inte föddes, lever deras liv. De överlever istället för att leva.

Detta medvetande öppnar upp den sorgeprocess som alltid var närvarande i dem men som aldrig fick ha en plats.

Den dolda sorgen blir flytande och tittar på denna sorg, avslöjar slutligen det ursprungliga jaget.

Original holländska

Många adopterade kan sigas på ett givet ögonblick i sitt levande medvetna om att vi i vår tid inte är samma person som degenererats i det förflutna. Vaak hebben geadopterade ingen identitet som kan bygga eller kunna dörren innan vi har stått.

Dörravståndet är de flesta som har adopterats uppdelat i delen och lever sedan från sin överlevnadsdel. Omdit du kan göra är att vara bevarad av sin ursprungliga själv och ha sina kroppsliga. Dessutom är genom adoptie hun oorspronkelijke identiteit verloren gegaan of uitgewist.

Detta skapar en känsla av intensiv tomhet eller en känsla av att vara upplevd. Man blir medveten om att det inte är en själv som föds inte har geleefd och att det är aktuellt (överlevnad) del som inte är föds är sitt liv. Zij overleven in place van leven.

Detta medvetet kommer med rouwprocessen som alltid är närvarande var men aldrig någon plats kunde ha.

Det gestolde verdriet blir flytande och genom att det blir verdriet för att titta blir det ursprungligen självklart synligt.

För att läsa några av Binas andra inlägg:
Att balansera kärlek och förlust
Glöm ditt förflutna
Föreställ dig att förlora dina föräldrar två gånger

Lämna ett svarAvbryt svar

Svenska
%%sidfot%%