En filippinsk adopterads vädjan om att inte raderas

Bästa Intercountry Adoption Board (ICAB) i Filippinerna,

Jag är en 33-årig filippinsk amerikansk adopterad och jag vägrar att bli raderad. Jag vägrar att bli ignorerad. Jag är född i Filippinerna och det var inte mitt val att lämna. Men det är mitt val att återvända som vuxen och att återfå mitt medborgarskap. För, ICAB, jag är fortfarande här. Och jag är en människa med medborgerliga rättigheter och jag förtjänar detta val.

Hittills har jag bett om din hjälp för dubbelt medborgarskap och för att även hämta mitt filippinska födelsebevis, men jag har inte hört något från dig eller fått stöd för mina förfrågningar.

Varför du, frågar du? Varför fortsätter jag att nå ut och konsultera du? Och varför är detta viktigt, undrar du?

Jag söker dig, ICAB, eftersom du har fört mina biologiska register. Du har varit magasinet för min filippinska historia och de sista resterna av min filippinska identitet. Du är det juridiska vittnet till min föräldralösa situation. Du har varit skribenten och transkriberaren av mitt sista kvarvarande filippinska förflutna. Du har varit övervakaren och övervakat min välfärd eftersom jag hade bott på ett barnhem i Filippinerna från barndomen tills jag var två år gammal. Du har varit chef för min internationella adoptionsprocess från Filippinerna till USA. Du har varit väljaren och godkänt mina adoptivföräldrar och ensamvårdare.

Du har varit hyresvärden som byter över min lediga filippinska egendom till ett annat land, och överförde mig till Holt Internationals adoptionsprocess i USA, för att jag skulle bli naturaliserad. Du är nu min levande skattkammare för den sista av mig, som innehar mina mänskliga akter, historia, arv och återstående rättigheter i mitt födelseland. Så snälla ignorera mig inte nu, när jag behöver dig som mest, för att hjälpa mig att återställa min historia. Du är den som vet bäst om vad som gick förlorat. Snälla, överge mig inte nu.

Jag vet att jag bara är en adopterad som delar en vädjan om att inte bli raderad. Men en adopterad är avgörande för Filippinerna, eftersom en radering är en hel linje av filippinskt arv och härkomst. En adopterad representerar alla filippinska adopterade eftersom att försumma en, tillåter en annan administrativ riktning att ta form, och mänskliga värden kommer att gå förlorade med denna attityd och transaktion av radering. Att försumma en filippinsk adopterads behov – kommer att sänka ribban för andra. Denna åtgärd kommer att försämra de dygder som alla våra adoptionsbyråer, globala humaniora och medborgerliga rättigheter återspeglar.

Snälla, ge mig tillgång till mitt filippinska födelsebevis. Snälla, tillåt att min information kan hämtas på ett snabbt sätt, snälla ge mig inga hinder i mina förfrågningar. Snälla, godkänn mig för medborgarskap sedan dess du är den enda vem kan bevisa mitt filippinska arv. Snälla du, stöd mig. Snälla, lyssna på mina behov idag och imorgon. Snälla, hjälp mig att försöka skapa en ny väg till medborgarskap och en bättre relation med immigration i Filippinerna, på grund av vad denna åtgärd står för. För jag är inte bara en filippinsk adopterad, utan alla filippinska adopterade. Och du är den sista kvarvarande världen och klister som håller ihop alla våra kvarlevor.

Du, ICAB, är väktaren av all vår framtid i Filippinerna, och ingen annan kan styra vårt tidigare och framtida medborgarskap än du.

Därför trycker jag idag på för ytterligare ett steg i återförening. Idag trycker jag på för mer erkännande av min mänskliga historia. Idag trycker jag på för ett reglerat erkännande av mina medborgerliga rättigheter. Och idag driver jag för en väg tillbaka till medborgarskap i mitt hemland, mitt fosterland, mitt födelseland där jag föddes, i Filippinerna.

Detta är hittills ett viktigt mål för varför det är viktigt att hålla alla filippinska adopterades födelseregister och information legitima, tillgängliga och återtagbara. Liksom i denna kollektiva, positivt målinriktade åtgärd håller vi tillsammans ICAB upprätt med de inneboende värden som vårt globala samhälle och vår känsla för filippinska Kapwa är uppbyggd av.

Kära ICAB, vi kommer att behöva arbeta tillsammans nu för att kunna knyta ihop identiteten igen i Filippinerna eftersom målet med adoption inte är att ge bort, inte heller att radera, utan att omstrukturera och att återuppbygga. Adoption är en positiv lösning, och det är även denna begäran, som ligger i linje med målet för alla internationella adoptioner.

Själva naturen av alla adoptionsinsatser tillsammans är medkänsla.

Positivt är att jag kan föreställa mig filippinska adopterade som kan ge tillbaka det vi har lärt oss på vår resa utomlands. Vi är inte helt förlorade för Filippinerna. Vi kan lära oss om vad det är vi glömt efter att ha bott borta från vårt födelseland så länge. Vi kan bygga nya förbindelser och relationer med Filippinernas kultur och återfå en ny känsla av återanvänd identitet för att hjälpa Filippinerna att bli en starkare ledare inom mångfald. Vi kan hjälpa den filippinska och globala ekonomin. Vi kan lära av varandra. Vi kan läka det förflutna och den där smärtsamma separationen, med hopp.

Så snälla ICAB, radera mig inte. Snälla, ignorera mig inte. Snälla, se mig som fortfarande en del av vårt land, Filippinerna, hemlandet som hade format mitt öde och det land jag föddes in i som medborgare för länge sedan. Jag bönfaller dig. Snälla, glöm inte vad det är du har varit ansvarig för, och tog in mig för alla dessa år sedan. Snälla, se inte mina förfrågningar och frågor idag som triviala. Snälla, ignorera inte mina e-postmeddelanden. Snälla, ignorera inte mitt hjärtas kallelse att återinföra mina medborgerliga rättigheter till mitt födelseland. Jag vet att jag har varit borta ganska länge, men jag är fortfarande här, och jag har inte glömt var jag kommer ifrån. Snälla, ge inte upp mig, Filippinerna.

För jag vägrar ge upp dig.

Vänliga hälsningar,
Desiree Maru

Födelsenamn: Desiree Maru
Födelseland: Filippinerna
Avstående: Födelsedag i Cebu, Filippinerna
Barnhem cirka 1985: Asilo de la Milagrosa
US Adoption Agency använde cirka 1987: Holt International

Lämna ett svar Avbryt svar

Svenska
%%sidfot%%